Preguntes freqüents sobre el servei de rehabilitació

Com puc accedir al Servei de Rehabilitació? 

Mitjançant la sol·licitud de derivació (volant) del metge de família o l’especialista. En el cas de pacients del CAP Cotxeres, poden demanar hora de primera visita directament al mostrador de rehabilitació, amb el volant que els faciliti el seu metge. En el cas de dels pacients amb metge de Família al CAP Rio,  CAP Turó o CAP Guineueta, no caldrà que els usuaris es desplacin al centre, des del servei de rehabilitació contactaran amb els usuaris directament per citar-los (per ordre d’arribada i prioritat). 
 

Qui hi pot accedir? 

Pacients que tinguin assignats metges de família al CAP Cotxeres, CAP Turó,  CAP Rio de Janeiro o CAP Guineueta. 
 

On està ubicat el Servei de Rehabilitació?

A la 1a planta de l´edifici del CIS Cotxeres (Avda. Borbó, 18-30 Barcelona). El mostrador del Servei de Rehabilitació queda a l’esquerra del taulell principal (el del CAP). 
 

Quin és l'horari del Servei de Rehabilitació? 

De dilluns a divendres, de 08:00 a 20:00h. 
 

Quin és el número de telèfon i el correu electrònic del servei?

Telèfon: 932 438 967
Correu electrònic: rehabilitacio.cotxeres@consorci.org

Quantes sessions de rehabilitació faré? 

Aquest nombre ve determinat pel diagnòstic de la patologia, que es fa a la primera visita mèdica prèvia al començament del tractament i també per la posterior evolució. Això fa que no hi hagi un nombre exacte de sessions. 
 

Si no puc venir un dia, què passa? 

Per garantir l’eficàcia del tractament, és molt important l’assistència continuada en el nombre de dies per setmana que es marquin a la primera visita. Si tanmateix, algun dia no podeu assistir, preguem que ens aviseu amb antelació, en persona o bé trucant al nostre telèfon, per tal de justificar la falta. Automàticament podreu assistir al següent dia que teníeu programat. 
 

I si arribo més tard de l'hora programada? 

Hi ha un marge de temps acceptable de fins a 10 minuts després de l´hora prevista. En cas de superar aquest retard, no garantim que es pugui realitzar la sessió. Dependrà de la capacitat del servei, ja que sempre tenen prioritat els pacients que han arribat puntualment a la seva hora. 
 

Com funciona la targeta identificativa dels pacients? 

El dia que inicieu el tractament se us facilitarà una targeta identificativa que haureu de mostrar a la recepció per tal que es pugui controlar l´assistència al servei. Un cop finalitzeu el tractament, us podeu quedar la targeta, que us servirà per si més endavant heu de tornar a assistir al servei per qualsevol altre motiu. 
 

Quin tipus de roba he de portar? 

Dependrà de la zona del cos per la qual feu rehabilitació. S´informa de la roba recomanable durant la 1a visita mèdica. Per norma general, s’acostuma a aconsellar: samarreta, pantalons amples-còmodes, mitjons i tovallola, per si cal fer exercicis estirats a la llitera. També cal portar una moneda de 50 cèntims per les taquilles. 
 

M'han d'entregar algun document quan finalitzi la darrera sessió? 

En finalitzar les sessions assignades, se us entregarà un informe d’alta per al metge derivador, que contè informació sobre el vostre estat funcional en el moment de l’alta. També se us entregarà una factura a títol informatiu amb el cost del tractament. Igualment, se us demanarà que ompliu una enquesta de satisfacció. La vostra opinió és molt important per a nosaltres.
Eines personals